Traagschuim Matrassen

Traagschuim is ook wel bekend als viscoschuim, nasa schuim of memory foam. Viscoschuim heeft zoveel verschillende namen omdat het schuim een andere werking heeft als andere schuimen die in matrassen worden gebruikt. Viscoschuim heeft namelijk unieke ligeigenschappen ten opzichte andere schuimen. Door de warmte en de druk van uw lichaam vormt het schuim zich om u gehele lichaam. Hierdoor blijft uw onderhuidse doorbloeding door gaan. Door vorming van het viscoschuim komen uw spieren en gewrichten niet onder druk te staan, dit is zeer belangrijk voor mensen met spier en gewricht aandoeningen zoals bijvoorbeeld reuma of artrose. Maar ook voor mensen zonder gezondheidsproblemen geven viscomatrassen ook een heerlijk slaapcomfort.

In het viscoschuim is coolgel toegevoegd. Hierdoor wordt het materiaal minder temperatuur gevoelig. Daarbij heeft dit viscoschuim ook een opencel structuur. Hierdoor zorgen onze viscoshuim matrassen altijd voor een goede vochtafvoer een aangenaam slaapklimaat.

Een matras met viscoshuim bestaat nooit helemaal alleen uit viscoshuim. Als een matras namelijk uit één laag viscoschuim zou bestaan dan zou u niet de juiste ondersteuning krijgen die nodig is voor een juiste lighouding. Daarom wordt viscoschuim altijd gebruikt als buitenlaag van een matras. Een viscoschuim matras heeft dan ook altijd een kern van koudschuim of pocketveren.

Meer lezen
Naar mobiele navigatie